Inspiration om Helhetsträning!

Här hittar du filmer och texter om de delar som jag låter ingå i min helhetsträning; Mental träning, Fysträning och Teknikträning (golf) och hur dessa delar hänger ihop! 

Inspiration och kunskap om Mental träning
SMAK Faktorerna, avspänningsträning, självbildsträning och målbildsträning

Den mentala träning du får ta del av när du tränar med mig kommer från den Integrerade mentala träningen som grundades av Lars-Eric Uneståhl 1968. Grunderna som Lars-Eric fann efter sin forskning kring vilka framgångsfaktorer som var gemensamma kring att kunna prestera på topp under press har lagt grunden för min träning. Ursprungligen kallades de SMAK faktorerna (Självbild, Målbild, Attityd och Känsloträning) där Avspänningsträningen ligger före dem alla (egentligen skulle det då heta ASMAK - faktorerna:-)). Det är också i den ordning du tränar för att nå inre och yttre framgång och i mina kurser och individuella sessioner är det så vi tränar för att bygga upp din mentala styrka från grunden för att hålla i längden. Här nedan ser du några filmer med en övning för varje del av grunderna i den mentala träningen - Avspänningsträning, Självbildsträning och Målbildsträning. Du hittar sedan en hel kurs i Mental träning för golfare under Kurser och vill du träna med mig direkt så kontaktar du mig på info@jennyhagman.com
Varmt välkommen!

Här berättar jag om Målbildsträning och hur du gör för att nå dina önskade lägen. Det finns några viktiga kriterier du inte får glömma bort när du börjar jobba med din riktning och dina mål och jag tar upp dem här. Du kan sedan gå vidare med denna träning via min Kurser, online eller IRL och fler övningar om Målbildsträning hittar du i min bok och i Idrott-och ledarskapspodden i avsnitt 54. 

Här pratar jag om den viktiga Självbildsträningen. Att ha en god självbild är en av grunderna för mental styrka och något vi alla behöver stärka upp då och då. Här ger jag dig den övning som är den första jag brukar börja med för att stärka din självbild och den är både enkel och väldigt effektiv!
Fler övningar om Självbildsträning hittar du i min bok och i Idrott-och ledarskapspodden i avsnitt 53. 

En andningsmeditation för att balansera dina hjärnhalvor för att komma i balans och hitta ditt lugn och ditt fokus. Följ guidningen och hör av dig för frågor. Fler meditationer och mental avslappning hittar du i kursen "18 klasser medicinsk yoga". 

Andningsmeditation för att aktivera ditt lugnande system. Gör övningen i 1-3 minuter och du kommer snabbt att märka att du blir lugn. Skulle du sedan behöver aktivera dig istället så andas genom höger näsborre 1-3 min. Fler andningsmeditationer finns i kursen "18 medicinska yogaklasser".


Stärk dig mentalt från grunden
För att stärka dig mentalt från grunden rekommenderar jag att du går igenom min grundkurs i Mental träning. Just nu finns en kurs online via Zoom tillgänglig och du kan också boka in Workshops, föreläsningar eller individuella sessioner med mig. Mina onlinekurser hittar du här i Menyn under Kurser och om du vill träffas IRL så hittar du mina kurser och utbildningar på länken nedan. För allt annat kan du kontakta mig direkt på info@jennyhagman.com
Vi ses!


Inspiration och kunskap om Teknikträning för golfare.  
Med fokus på de viktiga grunderna!

Här hittar du några filmer med fokus på grunderna i din golfsving. Jag har en hel del golfare jag jobbar med mentalt och även din mentala styrka kommer att påverkas av hur säker du är på dina grunder och hur kunnig du är kring din sving. Som golfare är det därför viktigt att du har helheten i fokus. Dessa filmer ger dig en bra inblick i hur du själv kan gå igenom dina grunder och sedan är du varmt välkommen att hänga med i min onlinekurs i Mental träning för golfare som du hittar här under Kurser. En helt unik kurs med fokus på att bygga upp dig och din sving från grunden för att hålla i längden. Kika gärna in där och hör av dig för frågor eller funderingar.

Här går jag igenom de viktiga grunderna Siktet, uppställningen inkl. avståndet till bollen och du får även lite närspelsträning på slutet av filmen. Testa gärna övningarna själv och vill du gå igenom hela denna Golfskola jag pratar om så finns den under kursen Hagman's Golf School. 

Här går jag igenom det viktiga greppet, kanske den allra viktigaste av dina grunder. Utan ett bra grepp kommer du varken kunna slå rakt eller långt. Denna film är på engelska och den tillhör Hagman's Golf School säsong 2 (du hittar den under kurser). Testa gärna på rangen nästa gång du tränar. Du får även lite närspelsträning på slutet av filmen. 

Att ha en rutin inför varje slag ger dig den trygghet du behöver för att hålla under press. Gå gärna igenom filmen och se till så att du har en rutin inför varje slag. Detta är viktigt oavsett om du är nybörjare eller proffs. En mycket viktig del för din mentala styrka också. 

Här går jag igenom de viktiga korta inspelen. Du får både en teknisk genomgång och lite strategi tänk kring greenen. Lägg gärna in lite närspels träning varje gång du tränar. Det räcker med 10-15 min för att snabbt märka skillnad i ditt resultat på banan. Lycka till!


Inspiration och kunskap om Fysträning
Din styrka, rörlighet, koordination och balans

Kan du stärka kroppen, kan du stärka sinnet har en klok kompis till mig sagt en gång. Han är karatemästare och även mental tuffhetstränare så han vet vad han pratar om:-). Att ha en stark och rörlig kropp är som balsam för själen och att blanda dessa fysövningar med avspänningsträning och lugn ger dig det du behöver för att bygga starka nerver och lugn i sinnet. Filmerna nedan visar övningar som också finns med i min bok. Gör övningarna 1-3 varv och 2-3 ggr/vecka så kommer du snabbt att se ett resultat. Du kan också köra tex övningarna för din hållning och bålstyrka i rad så har du 12 övningar. Alla övningar kommer från min bok Stolt, stark och säker och de ingår sedan i min onlinekurs Mental träning för golfare. Du hittar också ännu mer guidning kring din fysträning i mina onlinekurser "Kom igång på 21 dagar" och "Stark och Smidig Bootcamp".
Du hittar dessa kurser här på hemsidan under Kurser. 

Här visar jag 6 övningar för att stärka din hållning. Övningarna kommer från min bok Stolt,stark och säker och de kommer att ge dig en stolt och ståtlig hållning som också ökar ditt självförtroende och ger dig bättre syresättning då du i och med din stolta hållning kommer att andas bättre. Gör övningarna 2-3 ggr/vecka och du kommer se ett resultat inom 4-8 veckor. 

Här ser du 6 övningar för din bål, området kring magen och nedre delen av ryggen. Din bålstyrka kommer att stärka din hållning, både när du går, sitter och när du står i din uppställning om du spelar golf. Gör övningarna regelbundet och minst 2-3 ggr/vecka och du kommer att se ett resultat inom 4-8 veckor. 

Här ser du flera övningar som tränar upp både din rörlighet och bålstyrka. Ett mycket bra pass för dig som vill ha ett Flowliknande pass med inslag av styrketräning för bålen. Passet finns med i min kurs "Stark och smidig" och du hittar fler träningsprogram i min bok Stolt, stark och säker. 

Här ser du flera övningar för din ländrygg. Ländryggen är ett känsligt område där spänningar gärna samlar sig. Ländryggen fäster i bla sätesmuskeln och stöttas av dina nedre magmuskler. Det är därför viktigt att både stretcha och stärka sätet (rumpan), stärka dina nedre magmuskler och jobba med rörlighet i din ländrygg. 

Beställ min bok "Stolt, stark och säker - en bok om helhetsträning för golfare" och Kalendern 2023 med månadstips för mentalstyrka Boken "Stolt, stark och säker - En bok om helhetsträning för golfare"
Här nedan hittar du en film om Jennys bok Stolt, stark och säker som publicerades 2018. Den har hittills sålt i över 4000 ex och förbättrat välmåendet och prestationen hos många golfare både på och av golfbanan. Vill du också beställa boken så hittar du den i de flesta bokhandlar och via länken nedan. Vi hoppas boken kommer att ge dig mycket inspiration och kunskap som du kan använda både på och av golfbanan.

Kalendern 2023 - med månadstips för mental styrka
För andra året i rad har vi producerat en Kalender med månadstips för Mental styrka. Idén bottnar i att jag ville skapa ett material som påminner både mig och mina klienter om att få in sin mentala träning i vardagen OCH att göra det enkelt. Det är så lätt att vi lägger upp för stora planer när vi vill förändra något. Här får du ett tips/en övning per månad som du jobbar med och alla övningar följer den mentala träningens grunder.  Jag hoppas du gillar den!